Klicka för att komma till butiken
 
  Billjud     ATV Minimotor Dirtbike     Lite Kul!     Länkar  
 
  Startsidan                      Till Butiken                        Bildgalleri
Artikel sökning

Inkludera undersidor
 
Kalkylatorer
 
Bra att veta/Tabeller
 
Facebook
 
Protect blinkar eller lyser i displayen
<< Bakåt Plats: /Billjud/Felsökning Kenwood Till kategorin

Fråga: Min Kenwood huvudenhet har slutat att fungera det bara lyser (blinkar) "PROTECT" i displayen, den är helt ny monterad, har den gått sönder eller vad ska jag göra?

Svar: Den har INTE gått sönder, den gör bara vad den ska göra om den hittar ett eller flera fel mellan huvudenheten och högtalarna.

Fotnot: Ganska ofta får vi in kunder i butiken som ska ha en ny huvudenhet för att deras gammla har gått sönder, när de då monterar sin nya Kenwood kommer meddelandet "PROTECT" ganska snabbt upp i displayen varpå kunden ringer och tror att den har gått sönder. Snabbt kan man konstatera att felet ligger i bilen som brände sönder kundens gammla stereo och kunde även ha förstört den nya maskinen om den inte hade varit utrustad med denna skyddskrets. En av anledningarna till att man köper en ny huvudenhet är just att den gammla har gått sönder, så det kan vara bra att ta reda på varför eller vad som hände den gammla.

Kenwood´s huvudenheter har en skyddskrets som skyddar mot följande:

  • Kortslutning i kablarna
  • Kortslutning i högtalarna
  • Kortslutning mot jord
  • Fel Ohm tal (4-8 Ohm tillåtet)

Gör följande för att åtgärda problemet:

  • Koppla bort ISO kopplingstycket för högtalarna (det med alla 8 kablarna i)
  • Tryck på "Reset" för att nollställa huvudenheten, fungerar den nu (förutom ljudet) så ligger troligtvis felet i kablarna eller högtalarna.
  • Kontrollera alla kablar bakom huvudenheten (den är i metall och strömförande) så att inga ligger oisolerade och kan komma i kontakt med något eller varandra.
  • För att hitta vilken högtalare eller kabel som krånglar så använder du en multimeter.
  • Ohm mät alla kablar i BILENS kopplingsstycke mot jord, inget värde får uppmätas. Får du utslag så måste det åtgärdas! Enklast är att koppla bort den högtalaren som ger utslag och kontrollera anslutningarna, mät sedan utan att koppla dit högtalaren. Har du fortfarande utslag så är kortslutningen i kablarna mellan huvudenheten och högtalaren.
  • Ohm mät alla kablar i BILENS kopplingsstycke parvis, dvs Vänster fram, höger fram osv. Du ska ha ett värde på 4-8 Ohm, är det lägre så måste det åtgärdas!

När allt är kontrollerat tryck på "Reset" och montera tillbaks huvudenheten,


Lägg till i Favoriter! Lägg till i Favoriter!         Tipsa en vän om denna produkt! Tipsa en vän!        Vill du veta mer eller ha hjälp? Fråga oss!

Google!  Dela på Facebook!
 
Mest lästa artiklar
Klicka för mer info
 

Säkra betalningar och snabba leveranser!

Skyddad av Copyscape Unique Content Check
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.
How To Learn American Sign Language