Klicka för att komma till butiken
 
  Billjud     ATV Minimotor Dirtbike     Lite Kul!     Länkar  
 
  Startsidan                      Till Butiken                        Bildgalleri
Artikel sökning

Inkludera undersidor
 
Kalkylatorer
 
Bra att veta/Tabeller
 
Facebook
 
Lite tips för att lyckas med sitt bilsterobygge.
<< Bakåt Plats: /Billjud Till kategorin

1. Innan man köper sin stora anläggning bör man rita upp systemet på ett papper och för att se om det verkligen kommer att fungera tillsammans. Man bör även kontrollera att alla sakerna verkligen får plats på de ställen man tänkt placera dom.

2. Om man placerar bashögtalare i ryggstödet eller i hatthyllan sk. OpenAir så måste de monteras så att inte luften bakom inte kommer i kontakt med luften framför basen. De måste också sitta fast på en kraftig skiva som sitter ordentligt fäst i bilen så att själva högtalaren inte kan röra sej. Endast membranet ska röra sig! Det är Alltid bättre att satsa på en baslåda!

3. När man placerar basar i hatthyllan eller i ryggstödet så måste övriga högtalare i samma utrymme placeras i låda eller annat från basen avskilt utrymme. Detta för att de inte ska gå sönder/påverkas av trycket från basen.

4. Delningsfrekvens om basen sitter i hatthyllan eller i ryggstödet bör vara mellan 120-180 Hz för att inte låta burkigt. Subsonicfilter är också att rekomendera.

5. Det enklaste sättet att få ett bra ljud med ljup och bra tryck är att satsa på baslåda. Bäst resultat får du om om man bygger en låda anpassad för bilen och din musik. Delningsfrekvens för baslådor bör ligga mellan 40-120 HZ. En baslåda spelar djupare än OpenAir.

6. Framhögtalarna är de viktigaste i din anläggning och är viktigare än högtalarna bak. Man vänder inte baken mot sin favoritartist eller hur? Man vill väl vara framför? Mellanregister och diskanter ska placeras så högt som möjligt fram i bilen, detta för att man inte ska få uppfattningen att man sitter ovanför sin favoritartist.

7. Det är mycket viktigt att högtalarna sitter fast riktigt ordentligt. Se till att själva ramen på högtalaren är stumt monterad. Kontrollera även själva infästningen där högtalaren ska monteras. Förstärk med MDF eller liknande för bästa resultat. Skruva Aldrig bara i bilens klädsel eller dörrsida!

8. Vid montering i dörrar så bör du noga kontrollera att det går att öppna och stänga fönsterna utan problem. Kolla också så att högtalaren inte spelar rakt in i sätet. Den hörs mycket dåligt då.

9. Använd alltid kabelskydd mellan dörr och dörrstolpe annars blir det snart kortslutning när kablarna skavs av. Även rätt kabelskor är viktigt för att inga kablar ska lossna.

10. Dra alla kablar i tröskelsidorna annars kan de lätt bli skadade och söndertrampade om de bara ligger under mattan.

11. När det gäller slutstegsmontering se avsnitt "Hur monterar jag slutsteg/förstärkare i min bil?"

Är du osäker på något så kan du alltid fråga oss!

©Docent Decibel


Lägg till i Favoriter! Lägg till i Favoriter!         Tipsa en vän om denna produkt! Tipsa en vän!        Vill du veta mer eller ha hjälp? Fråga oss!

Google!  Dela på Facebook!
 
Mest lästa artiklar
Klicka för mer info
 

Säkra betalningar och snabba leveranser!

Skyddad av Copyscape Unique Content Check
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.
How To Learn American Sign Language